top of page
47350059_1122903264538418_65448788745582

Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde (Eski adı Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi) öğretim üyesidir. Disiplinlerarası yaklaşımla çalışan Öztürk’ün ulusal ve uluslararası dergilerde yayımlanmış pek çok makalesi; Türkiye’nin toplumsal ve kültürel tarihi ile sinema sosyolojisini ve felsefesini konu alan yedi kitabı ve iletişim sosyolojisi ile ilgili bir çeviri kitabı bulunmaktadır.

Cumhuriyet Türkiyesinde Kahvehane ve İktidar (1930-1945) yayımlanmış doktora çalışmasıdır. Diğer kitapları şunlardır: Erken Cumhuriyet Döneminde Sinema Seyir Siyaset; Osmanlıda İletişimin Diyalektiği; Türkiye’de İletişim Sosyolojisinin Kaynakları; Türkiye’de İletişimin Düşüncesinin Kökenleri; Mekan ve İktidar: Filmlerle İletişim Mekanlarının Altpolitikası; SineFilozofi: Akira Kurosawa’nın Düşleri’nde Yolculuk; Sinema Felsefesine Giriş: Film Yapımı Felsefe.
Öztürk son yıllarda film felsefesine yoğunlaşmış, konuyla ilgili bir dizi çalışma yayınlamış ve yurtdışında dersler vermiştir. Uluslararası alan indeksli elektronik hakemli dergi SineFilozofi’nin (http://dergipark.gov.tr/sinefilozofi;www.sinefilozofi.org) kurucusu ve yayıncısıdır. Öztürk’ün kendi youtube kanalında film felsefesi hakkında İngilizce ve Türkçe dersleri bulunmaktadır.

Serdar Öztürk

bottom of page